- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 16.00
Množství ingrediencí odpovídá menšímu pekáčku.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 20 |
Vejce celé (syrové) | 100 |
Švestky | 400 |
Olej řepkový | 40 |
Mouka špaldová celozrnná | 230 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 170 |
Máslo čerstvé nesolené | 30 |
Mák | 10 |
Kypřící prášek do pečiva | 8 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 65 |
Energetická hodnota celkem: 9357 kJ
Bílkoviny (g): 58,
Tuky (g): 86,
Sacharidy (g): 305,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 117,
Vláknina (g): 36,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 585 kJ
Bílkoviny (g): 3.6, Tuky (g): 5.4, Sacharidy (g): 19.1, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
200 g mouky smícháme s kypřícím práškem a 50 g cukru. V jiné míse si promícháme vejce, olej a mléko. Obě směsi promícháme dohromady a vytvoříme lité těsto. V případě potřeby zahustíme moukou nebo naopak zředíme mlékem. Pekáček si vymažeme a vysypeme a vlijeme těsto. Těsto poklademe vypeckovanými přepůlenými švestkami. Drobenku připravíme z vloček, máku, másla, 15 g cukru a 30 g celozrnné mouky. Hotovou drobenkou posypeme koláč a pečeme při 170 stupních cca 40 minut. hmotnost hotového koláče: 1010 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.